Rytmimanuaali on verkko-opas artisteille ja muille musiikkialalla toimiville. Rytmimanuaalista löytyy tietoa musiikin tekemisestä markkinointiin ja urasuunnitteluun. Sen tarkoituksena on tukea artistin urakehitystä. Musiikkibisneksen kokonaiskuvan ymmärtäminen jo uran alkuvaiheessa on tärkeä edellytys alalla toimimiselle ja menestymiselle.
Rytmimanuaali tarjoaa kattavan tietopaketin koko musiikkikentästä ja sen tavoitteena on olla hyödyllinen kaikille eri musiikkialan toimijoille genrestä riippumatta. Rytmimanuaalissa Artisti tarkoittaa kaikkia musiikin tekijöitä ja esittäjiä, jotka soittavat, tekevät omaa musiikkia tai toimivat musiikkialalla työntekijöinä tai yrittäjinä.
Rytmimanuaalin sisällön ja esimerkkien tavoitteena on olla yleispäteviä mutta vain ohjeellisia. Musiikin tekemiseen ja musiikkialalla toimimiseen ei ole yhtä ainoaa totuutta.
Rytmimanuaalin AIHEPIIRIT valikossa on yhdeksän teemaa, joissa on yleinen johdanto-osa, jonka alta löytyvät kyseiseen teemaan liittyvät artikkelit ja haastattelut.
Rytmimanuaalissa on noin 120 artikkelia ja haastattelua, jotka sisältävät tietoa musiikin eri alueilta.
Rytmimanuaalin aihepiirien teemat:
- Musiikkibisnes
- Ura
- Musiikin tekeminen
- Äänite- ja videotuotanto
- Musiikin julkaiseminen
- Live
- Markkinointi ja promootio
- Talous ja yrittäminen
- Sopimukset
Musiikkialan toimijoita valikosta löytyy kattava osoitteisto musiikkialan toimijoista. Musiikkialan toimijoihin kuuluvat mm. koulutuksen järjestäjät, levy-yhtiöt, ohjelmatoimistot, studiot, keikkapaikat sekä avustuksia myöntävät järjestöt.
Videot ja podcastit sisältää musiikkialan toimijoiden ja artistien haastatteluja.
Hakusanat valikon kautta löytyy myös Rytmimanuaalin artikkelit ja haastattelut sekä muuta tietoa.
Kuka Rytmimanuaalin on toteuttanut?
Rytmimanuaalin on toteuttanut Rytmi-instituutti. Rytmi-instituutin tehtävänä on edistää elävää ja luovaa populaarimusiikkikulttuuria. Materiaalin tuottamiseen on osallistunut laaja joukko musiikkialan ammattilaisia.
Sivuston on visuaalisen ilmeen on suunnitellut Jenna Järvi ja teknisen toteutuksen on tuottanut Jani Kontturi.
Yhteistyö ja palaute
Teemme yhteistyötä alan toimijoiden ja järjestöjen kanssa. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä, ota yhteyttä osoitteeseen toimisto [at] rytmi-instituutti.fi.
Palautetta, kommentteja ja kehitysehdotuksia voit lähettää palautelomakkeella, tai sähköpostitse osoitteeseen rytmimanuaali [at] rytmi-instituutti.fi.
Yhteystiedot
Rytmi-instituutti
Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki
www.rytmi-instituutti.fi